Home Nieuws Weense avond op 31 oktober

Weense avond op 31 oktober

Zondagavond 31 oktober vindt de voorstelling Schubert van het Dutch String Collective plaats in de Breede Beek. Luister naar de prachtige muziek van Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Het Dutch String Collective bestaat uit een groep gerenommeerde strijkers uit de klassieke muziek. Samen met meesterpianist Jonathan Waleson spelen ze de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert. Marieke de Bruijn speelt viool én vertelt het levensverhaal van Franz Schubert. De muziek en het verhaal voeren je mee in het leven van deze wonderbaarlijke componist, en deze wordt zo een dierbare vriend die je niet meer wilt missen. Meer informatie over de voorstelling lees je hieronder.

  • De voorstelling vindt plaats op zondag 31 oktober en start om 20.15 uur.
  • De ticketprijs bedraagt 24,50 euro en de voorstelling kun je hier boeken.

Weense avond
Om je bezoek aan de voorstelling Schubert helemaal compleet te maken, bieden we op deze avond een speciaal thema-menu. Waan je in Weense sferen en geniet! De kosten van dit driegangenmenu bedragen normaal 34 euro , maar in combinatie met de voorstelling is dit arrangement te boeken voor 29,50 euro per persoon (excl. dranken). Wil je reserveren? Stuur dan een e-mail naar info@streamsbreedebeek.nl, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Een muzikale voorstelling over het dramatische leven van Franz Schubert
Het is het verhaal van het grote muzikale talent, van het vriendelijke, publiek schuwe genie. Het verhaal van de niet heel knappe maar aimabele persoon, die vooral graag bij zijn vrienden was en die stierf op zijn 31ste. Het verhaal wordt gespeeld door speelt het Dutch String Collective.

Naar een idee van Marieke de Bruyn
Het idee voor deze bijzondere voorstelling is van violiste Marieke de Bruyn. “Een paar jaar geleden speelden we een avond met alleen Schubert muziek en toen begon ik me te realiseren hoe prachtig Schuberts muziek is en hoe ongelooflijk zijn levensverhaal. Het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. Viel hij op mannen? Trouwde hij niet omdat hij syfilis had? Was Karolyne Estherhazy zijn grote liefde?”.

Link met onze tijd
“Wie het hardst roept krijgt de meeste aandacht. Plat vermaak en ijdeltuiterij voeren de boventoon. Waardering en het koesteren van (muzikaal) talent heeft geen prioriteit in deze samenleving en blijkbaar toen ook al niet. Terwijl, echte waarde zit vaak verborgen, wordt niet opdringerig en schreeuwerig op de voorgrond geplaatst. Dat zo’n genie als Schubert niet of nauwelijks opgemerkt werd, is ongelooflijk. Vrij snel na zijn dood is zijn muziek ‘herontdekt’, steeds meer gespeeld, gewaardeerd en werd hij meer en meer gezien als een van de grote componisten”.

In de voorstelling horen we de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert, maar ook repertoire van andere componisten die een rol speelden in zijn leven, zoals Beethoven en Mozart.
Alles uitgevoerd door een ensemble van uitmuntende musici, het Dutch String Collective onder leiding van Marieke de Bruynen en met pianist Jonathan Waleson.

“…..in al zijn simpelheid een voorstelling die zowel theatraal als muzikaal grote potentie heeft om luisteraars van alle leeftijden en uit alle lagen van de maatschappij te interesseren voor die bijzondere Schubert en de prachtige muziek die hij heeft nagelaten (Wenneke Savenije in De Nieuwe Muze).