In de schaduw van Rembrandt

Een toneelvoorstelling over een krachtige vrouw die haar eigen weg en stem zocht.
In deze eigentijdse voorstelling belicht Julika hoe het voor Geertje Dircx was om als partner in de schaduw van ‘de meester van het licht’ te staan. Rembrandts genialiteit en roem had een keerzijde voor zijn geliefde Geertje.

Melancholie in de polder

Leoni en Carel zijn goede buren, wonend in de Beemster en beiden muzikaal. Genoeg reden om met elkaar avonden lang muziek uit te wisselen. Het repertoire wat tijdens die avonden ontstaan is, brengen Carel en Leoni naar het theater. De gezamenlijke liefde voor Ierse, Schotse en Latijns-Amerikaanse muziek neemt je mee in een reis rond de wereld.

De Weg

Met harp, zang, dans en haar verhaal neemt Ekaterina ons mee in haar verhaal over haar vlucht uit de voormalige Sovjetunie. Deze gevierde mezzosopraan en harpiste vertelt over hoe afwijzing, verlies maar ook veerkracht en hoop een rol speelden in deze veelbewogen periode.

#LOS

Zangeres Ellen wil alles tegelijk zijn: zorgzame moeder, succesvol zangeres, liefhebbende echtgenote, betrouwbare vriendin, coole schoonmoeder. En. Ga. Zo. Maar. Door. Op een dag krijgt ze een aanbod: met behulp van de meest moderne technologie krijgt ze een digitaal evenbeeld. Zo kan ze voortaan altijd alle ballen in de lucht houden. Ellen waagt de sprong. Tot ze voor de moeilijkste keuze komt te staan die ze ooit heeft moeten maken…

DIEDERICK’S DEBUUT

Met meer dan tien muziekinstrumenten en een gezonde dosis humor brengt Diederick een multi-instrumentale, muzikale one-man-show naar het theater. Een knap staaltje muziek maken met bekende nummers van o.a. Shaffy, Coldplay en Elton John maar ook eigen werk.

Lucht

De winnares van de Poelifinario Kleinkunst 2022 weet met ‘lucht’ een veelzijdig theaterconcert neer te zetten over kwetsbaarheid, aanpassing en ontsnapping en het eindeloos doorgaan. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten weet ze het hart van het publiek te raken. Lees verder…>

Onder mijn Huid

Haar gedramatiseerde verhalen pingpongen tussen poëtische proza en ‘recht voor de raap’ en raken onverwachts de humor. Pas op: ze kruipen… [lees verder]

Two of us (Lennon & Mccartney)

Na het succesvolle concert met de muziek van Simon & Garfunkel richten de heren hun pijlen deze keer op Paul McCartney en John Lennon. Een prachtig theatraal concert met repertoire van The Beatles.