Nu ik je zie

Een zoektocht van een zoon naar zijn vader, gebaseerd op het boek van Merlijn Kamerling over zijn band met zijn vader Anthonie Kamerling. Een voorstelling over hoe uitgestelde rouw en een zoektocht naar eigen identiteit, verleden en toekomst samenbrengen.

Zwarte Miep

Deze theatermonoloog vertelt het bijzondere verhaal van het leven van een vrouw uit Vlaardingen (Zwarte Miep). Van de Beurskrach in 1929, via de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog naar de politionele acties en de Watersnoodramp. Eindigend bij die ene belangrijk gebeurtenis in 1958. Hoe de grote geschiedenis het leven van een gewone vrouw heeft beïnvloed.

Schuld

In dit indringende en ontroerende toneelstuk staat een jonge Jezidische vrouw centraal, die na haar ontsnapping van IS in Nederland een nieuw leven opbouwt. Een mix van waargebeurde verhalen en verbeeldingskracht van de makers.

Waarom Truus?

Een aangrijpend verhaal over verzetsvrouw Truus Wijsmuller die duizenden Joodse kinderen in veiligheid bracht. Wat zegt dit over de mate van daadkracht en wat deed dit verhaal over Truus met Margje zelf? Een inspirerend toneelstuk over een bijzondere vrouw.

In het licht

Een aangrijpende en belangrijke monoloog, over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen en met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Fluiten in het donker

Helmert Woudenberg, 1 van onze grootste acteurs, verrast het publiek met een bonte verzameling van ‘stukkies’ en ‘cursiefjes’ uit het omvangrijke oeuvre van Simon Carmiggelt.

Trompettist in Auschwitz

Het tweetal neemt ons mee in het aangrijpende verhaal van Lex van Weren, Trompettist in Auschwitz. Zijn schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie onder regie van Eddy Habbema.

Gif

Het grootste Nederlandse toneelsucces is terug! Na 74 keer geproduceerd te zijn in 21 landen, strijkt deze voorstelling over omgaan met verlies neer in Nijkerk. Centraal staat de vraag: Hoe leef je met wat er niet is en wat wel had moeten zijn?

Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij

Meer dan 75 jaar na WOII is het gedachtengoed van Etty Hillesum nog altijd actueel. Ook nu vinden jonge mensen inspiratie in haar zoektocht naar zichzelf en haar gave om altijd een lichtpuntje te vinden. Julika Marijn wekt de schrijfster al zingend en spelend tot leven.

Hallo Bandoeng!

Welke erfenis neem je als kind mee vanuit jouw ouders en hoe ga je hiermee om als familieleden erover zwijgen? Loulou Rhemrev vertelt op aangrijpende en liefdevolle wijze het indringende, ontroerende verhaal over een Indische erfenis binnen een vader-dochter relatie.