Home Programma Aan tafel met Dickens

Janneke Tanja, Frank Belt, Maurits Boreel

Aan tafel met Dickens

In het verteldiner Aan tafel met Charles Dickens brengen Janneke Tanja en Frank Belt Dickens’ bekende en minder bekende verhalen tot leven. Onno van Tongeren begeleidt op viool en de kok van dienst zorgt voor een smakelijk driegangendiner, dat op de tafel van de Engelse schrijver zelf niet had misstaan.

Verhalen van Dickens moet je beleven met ál je zintuigen. Hij is een meester in het beschrijven van kleurrijke personages. Aan de hand van Dickens’ woorden struin je met ze mee door het Londen van anderhalve eeuw geleden. Je voelt je samen met Oliver Twist ongemakkelijk in het donkere rovershol van Fagin en ruikt de geurige thee in de porseleinen kopjes van de rijke dames. Je smult van een warme kom vol pens op een koude winterdag en hoort hoe hoog boven je een klokkenspel zijn klanken over de straten laat stromen.

Net zo rijk aan klanken, geuren en smaken is het verteldiner ‘Aan Tafel met Charles Dickens’. Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn Protoon MIDI viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan Tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek (My Inner Victorian) voor een smakelijk driegangendiner. Een diner dat op de tafel van Charles Dickens zelf niet zou misstaan.


Voorgerechten
Gerookte zalm met toast
Wortelsoep met groene kruiden

***

Hoofdgerechten
Lamsschouder met Winterse groenten en eigen jus
Hele vis van de dag uit de oven
***

Bijgerechten
Bloemkool volgens Catherine Dickens
Bietensalade met selderij en ui
Engelse aardappels uit de oven

***

Nagerechten
Broodpudding met karamel en vanille roomijs
Karwijzaadcake met vanillesaus


In december brengen Janneke, Frank en Maurits een speciale wintereditie van dit verteldiner met daarin een paar van de vele kerst- en nieuwjaarsverhalen van Dickens.

Ga voor meer informatie over het receptenboek ‘Aan tafel met Charles Dickens’ naar https://www.aantafelmetcharlesdickens.nl.

Informatie

Genre:
Specials

Datum:
woensdag 28 december

Aanvangstijd:
19:00 uur

Tickets:
€ 47,50

Koop tickets