Home Programma Birth of the Beat

Lucas van Merwijk met Drums United

Birth of the Beat

Drums United komt met een gloednieuw innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is.

Vanaf het begin van de evolutie heeft de mensheid zich gedurende miljoenen jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij.

De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met de mens mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa.
Drums en ritme hebben zich gedurende die miljoenen jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers.
Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek die we dagelijks horen.

De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Internationaal befaamde topdrummer Lucas van Merwijk is al z’n hele leven bezeten van drums en reist over de hele wereld op zoek naar hun oorsprong.

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
zaterdag 29 oktober

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 24,00

Koop tickets