Home Programma Mitch Wolterink & Christian van Eijkelenburg

Boer Boris is de baas (4+)

Mitch Wolterink & Christian van Eijkelenburg

Boer Boris beleeft al tien jaar lang de mooiste avonturen. Niet alleen in de kinderboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman, maar ook in het theater. Er staat een levensgrote kijkdoos op het toneel. Daaruit ontvouwt zich een driedimensionaal theater met Boer Boris, de dieren en natuurlijk zijn rode trekker.

In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.

“Wie is er hier de Baas?

Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!

Waarom zat je nou daaraan, waarom?

Wie is er hier de baas?

Ja, nou is het stuk, helaas.”

Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen.

“Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.”

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Klik hier voor de boekenserie van Boer Boris,
verkrijgbaar bij Boekhandel Roodbeen.

Voordat de voorstelling begint, nodigen we alle kinderen uit om met kleurpotloden en stiften een Boer Boris placemat te maken! Maar dat is nog niet alles. Je mag je zelfgemaakte placemat na de voorstelling ook meenemen naar huis.

Onze bar is open voor o.a. koffie, thee, limonade en wat lekkers!

Wil jij hier bij zijn? Vergeet je dan niet aan te melden via info@streamsbreedebeek.nl Jullie zijn welkom vanaf 15.00 uur in het theater, dan zullen we beginnen met het maken van de placemats. Aansluitend om 16.00 uur begint de voorstelling. 

Informatie

Genre:
Jeugd

Datum:
woensdag 13 maart

Aanvangstijd:
16:00 uur

Tickets:
€ 17,00

Koop tickets