Home Programma broeder Franciscus

Edwin Schimscheimer

broeder Franciscus

Verhaalconcert over het leven van de nog altijd inspirerende middeleeuwse heilige Franciscus van Assisi. Een leven in de voetsporen van Jezus, eenvoudig, dienstbaar en met respect voor al wat leeft. De in Hoevelaken woonachtige Edwin Schimscheimer, één van Nederlands grootste hedendaagse componisten, schreef het libretto en de compositie en begeleidt het 16-koppige vocaal ensemble ‘Via Nova’, afkomstig uit Nijkerk en omgeving.

Het levensverhaal van Franciscus van Assisi in woord en muziek.

Broeder Franciscus, een verhaalconcert waarin het leven van de middeleeuwse Heilige en grondlegger van de Franciscaanse monnikenorde Franciscus van Assisi wordt beschreven.

Aan de hand van een liedjes en verhalen, samen met prachtige projecties (o.a de Fresco’s van Giotto), wordt de bezoeker meegenomen. Meegenomen op een reis door het nu voor velen nog steeds inspirerende leven van de kleine poverello uit Assisi.

Een leven in het spoor van Jezus, eenvoudig, dienstbaar en met respect voor al wat leeft is een boodschap die vandaag net zo actueel is als 700 jaar geleden.

We maken, naast broeder Franciscus, kennis met zijn vader Piedro Bernadone , zijn moeder Donna Picca, met zijn medebroeders en natuurlijk met Clara, de latere grondlegster van de Orde der Clarissen.

Het verhaal en de muziek zijn geschreven door Edwin Schimscheimer, die tevens het 16 koppige vocaal ensemble Via Nova zal leiden en begeleiden tijdens deze bijzondere voorstelling.

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
vrijdag 6 oktober

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 19,50

Uitverkocht