Home Programma Toneelgroep Aluin

Dit is van ons

Toneelgroep Aluin

Hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Activiste Just reist voor het antwoord af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen uit te dagen zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Weet J.P. Coen zich staande te houden in onze huidige cancelmaatschappij?

Een komedie over de huidige tijdgeest.

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij? 

Theatergroep Aluin weet van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie te maken. 

Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener? 

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
zaterdag 30 maart

Aanvangstijd:
15:00 uur

Tickets:
€ 22,50

Koop tickets