Home Programma A stairway to heaven

Dutch String Collective

A stairway to heaven

Het Dutch String Collective presenteert met trots hun nieuwste theatershow. Deze adembenemende voorstelling neemt het publiek mee op een boeiende reis door drie eeuwen muziek. Van Amadeus tot Zeppelin, een A tot Z met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu.

Stairway to Heaven, een van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, vormt het vertrekpunt van dit verrassende theaterconcert. Het Dutch String Collective verkent een rijke selectie aan muzikale meesterwerken waaronder muziek van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms en toont aan dat klassieke composities even ‘catchy’ kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin, The Beatles en Rogier van Otterloo net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

“Met deze muziek brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen”, aldus Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble. In haar korte tekstjes belicht ze achtergronden en legt ze verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom ze schrijven wat ze schrijven. Wie er ooit beroemd was, wie werd verguisd en vergeten… Dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.

“De beste muziek blijft”, benadrukt het ensemble, en nodigt hiermee het publiek uit voor een
bijzondere avond vol emotie, vuur en passie.

Het Dutch String Collective is bekend om hun unieke combinatie van zowel indrukwekkende eigen klassieke producties als hun bijdragen aan Nederlandse filmscores, populaire shows en en albums van artiesten. Gevormd door oprichter en leider Marieke de Bruijn, brengt het collectief met passie en vakmanschap muziek naar een breed publiek.

Dutch String Collective
Marieke de Bruijn viool en tekst
Jacob Plooij viool
Mark Mulder altviool
Jos Teeken cello
Marijn van Prooijen contrabas

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
zaterdag 28 oktober

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 24,50

Koop tickets