Home Programma Tickets te koop via www.eventsforchrist.nl

Eeuwenlang

Tickets te koop via www.eventsforchrist.nl

Kerken in Nederland zijn door de eeuwen heen gekomen, verdwenen, veranderd en gebleven. Wat altijd hetzelfde bleef, was het zingen. Of het nu hymnen, gezangen of modernere kerkliederen zijn; zingen is al eeuwenlang verbonden met de kerk. Het ‘Eeuwenlang’ project, een groep gepassioneerde muzikanten en zangers, laat dat op een verfrissende manier horen. Ze steekt de liederen van vroeger, de oude hymnen en gezangen in een nieuw jasje om ze vervolgens samen met jong en oud te zingen waar ze altijd geklonken hebben: in de kerk. ‘Eeuwenlang’ is klaar om hier het land mee in te trekken!

De vaste musici achter ‘Eeuwenlang’ hebben al een schat aan ervaring. Met de liederen die ze tijdens de komende concerten hopen te zingen met het publiek, brengen ze herkenning, traditie en een hele rijke inhoud samen in sfeervolle, fijngevoelige muziek. Liederen uit oudere bundels, geliefde hymnen of ander bekend werk worden gezamenlijk gezongen. Tussendoor worden deze toegelicht of omlijst met passages uit de Bijbel. ‘Eeuwenlang’ onderstreept daarmee de plek die het lied in de kerkgeschiedenis en het geloofsleven van zoveel mensen heeft gehad – en dat verhaal gaat door!

“We mogen putten uit een hele lange traditie van het kerklied” zegt Rineke de Wit, een van de initiatiefnemers van ‘Eeuwenlang’. “Tegelijkertijd kunnen we deze liederen zo spelen, dat ze ook door jonge generaties als vernieuwd worden ervaren. Daardoor zul je bij ‘Eeuwenlang’ jong en oud samen zien zingen.”

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
donderdag 10 oktober

Aanvangstijd:
20:00 uur

Tickets:
€ 25,00

Koop tickets