Home Programma bedenkelijke liedjes

Fay Lovsky & Gerrie Hondius

bedenkelijke liedjes

We horen steeds vaker over cartoonisten, cabaretiers die niet meer mogen. Hoe zit dat met muziek? Fay Lovsky houdt oude en nieuwe liedjes tegen het licht. Afhankelijk van hoe je er naar kijkt zijn ze eigenlijk allemaal fout, met elk liedje is wel iets mis. Zang, gitaar, bas, theremin, zingende zaag, Fay doet het allemaal zelf, inclusief alles wat ooit kon, maar nu niet meer of andersom. Iedereen met een ongemakkelijk gevoel naar huis!

Het is wachten op het moment dat muziek wordt verboden. Op verschillende plekken in de wereld is het al zover – Korea, Brunei, Mali.  Maar in het westen? Er zijn radiostations waar Frank Zappa niet mag, want dat zou pervers zijn, of Ray Charles en Betty Carter, want die zingen over date-rape. Om dan maar vast op de zaak vooruit te lopen houdt Fay Lovsky een aantal liedjes tegen het licht, oud, en nieuw, en ook van eigen hand. En ja, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt zijn ze helemaal fout. Want met elk liedje is wel wat mis.

Fay komt solo – met gitaar en theremin en een robot waar ze zichzelf in vorige incarnaties in geprogrammeerd heeft zodat ze af en toe een extra stemmetje kan laten medeklinken, of de handen vrij heeft om een zaag te hanteren.

www.lovsky.com

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
zaterdag 20 januari

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,50

Koop tickets