Home Programma Hallo Bandoeng!

Hallo Bandoeng!

Loulou Rhemrev (Stichting Toneelwerk)

Een indringend en ontroerend verhaal over een Indische erfenis, vormgegeven in een aangrijpende en liefdevolle muzikale theatervoorstelling.

In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Berichten die Nederland nooit hebben bereikt. Zij wil familiegeheimen uit het voormalig Nederlands-Indië ontrafelen en de pijnlijke ‘radiostilte’ doorbreken. De enige persoon die haar antwoorden kan geven, is haar vader. Maar hij zwijgt.

Actrice Loulou Rhemrev is van Indische afkomst. Naast geromantiseerde verhalen over de Tempo Doeloe kreeg zij een onbegrepen spanning mee van haar vader. Het bleken diepliggende ‘geheimen’ die werden verzwegen. Zij zocht naar antwoorden maar durfde er niet naar te vragen. Hallo Bandoeng! is een voorstelling geïnspireerd op een vader-dochterrelatie en de ‘erfenis’ die ieder kind meeneemt vanuit zijn ouders.

Wat als die erfenis een traumatische belevenis is geweest en de familie daarover zwijgt?

Publieksreacties:

“Helemaal weggeblazen! Een korte reis door tijd, ruimte en gevoel.”

“Mooie passie volle voorstelling, bijzonder. Zó herkenbaar voor mij als Indisch meisje.”

“Hallo Bandoeng!” is een persoonlijke familiehistorie die voor velen met een Indische achtergrond een indrukwekkende ervaring zal zijn. Een ontroerende herkenning voor tweede en derde generaties maar ook voor hen die geen Indische roots hebben. Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijngevoelig gespeeld en op originele wijze -zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen- verwoord.”

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
vrijdag 18 maart

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,00

Koop tickets