Home Programma Tarik Moree en Tim Olivier Somer

Het Wim Sonneveld-complex

Tarik Moree en Tim Olivier Somer

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. Maar mag je in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrises nog wel theater maken puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?
 
Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar liefst tweemaal: theatermakers Tarik Moree en Tim OlivierSomer vertolken beiden de cabaretier. Gaandeweg ontstaat er wrijving tussen de twee en komen heden en verleden op gespannen voet met elkaar. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Samen met de driekoppige band The Sunfields gaan Tim en Tarik de confrontatie aan.

“De voorstelling Het Wim Sonneveld-Complex is een hit. Geestig en knap.”
de Volkskrant


“Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt. Moree en Somer leveren boeiend theatraal vuurwerk”
Theaterkrant


“Soms krijgen we commentaar van hardnekkige Sonneveld-fans. Zeker wanneer ze hun vraagtekens zetten bij Margootje (‘nu psychisch echt een zootje’) en Het dorp (‘Het raadhuis is van bol.com, die dorpen groeien langzaam krom, alleen nog stikstofboerderijen’).
Leuk juist, die frictie, vindt Moree: ‘Een deel van het publiek komt echt voor de nostalgie, en een ander deel denkt na een kwartier: nee toch, ze gaan toch niet écht alleen maar Sonneveld doen? Beide groepen worden bediend.” interview de Volkskrant

credits
Concept en tekst: Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ‘t Hoen
Spel: Tarik Moree, Tim Olivier Somer
Regie: Daniël ’t Hoen
Co-regie: Kim Karssen
Muziek: The Sunfields – Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok, Jimi van Egmond
Licht- en decorontwerp Scott Robin Jun
Productie: Lynn Meijer – ProductieCollectief
Marketing: Lisette Brouwer
Technisch coördinator: Jeroen Duijvendak
Techniek: Dirk Jan Noordermeer, Dúlio Duarte, Mathieu Abbink
Organisatie: Via Rudolphi Producties

Informatie

Genre:
Muziektheater

Datum:
donderdag 18 april

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,50

Koop tickets