Home Programma Tarik Moree en Tim Olivier Somer

Het Wim Sonneveld-complex

Tarik Moree en Tim Olivier Somer

Een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. Twee mannen strijden om de beste vertolking van de legende. Deze strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen zij elkaar te overtroeven, struikelend over zichzelf, elkaar en hun omgeving.

Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade, nu in het theater. 

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving.

Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?

Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade komen zij nu met de avondvullende voorstelling in het theater!

De Volkskrant: “Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap.

Theaterkrant: “Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt.” en “Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu.”

Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) studeerden in 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met hun afstudeervoorstelling My Dinner With… waren zij Het Debuut 2018 van Via Rudolphi. In 2019 maakten ze de succesvolle Paradevoorstelling KUNST. Voor al deze voorstellingen werkten zij nauw samen met Daniël ‘t Hoen (1993) als regisseur en mede-maker. In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek zelf een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël tevens bij Via Rudolphi Producties, samen met Laura De Geest, Fun and Games, het eerste deel van een drieluik over de liefde.

Credits beeld: Sofie Simao

Credits voorstelling:
Concept en spel: Tarik Moree, Tim Olivier Somer
Regie: Daniël ’t Hoen
Co-regie: Kim Karssen
Tekst: Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ‘t Hoen
Muziek: The Sunfields – Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok, , Jimi van Egmond

Informatie

Genre:
Muziektheater

Datum:
donderdag 18 april

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,50

Koop tickets