Home Programma Hosseini

Renee Coralie van Beek

Hosseini


Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

Hosseini toont de achterkant van het asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst elkaar kwijt te raken en over hoop in een uitzichtloze situatie. Een aangrijpend autobiografisch portret over wanhoop, maar ook de power van innerlijke kracht.

In de noodopvang van Leiden ontmoet Renée Coralie van Beek, tijdens het geven van Nederlandse les, de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht.’ ‘— Theaterkrant, keuze van de criticus

Spel en concept: Renée Coralie van Beek Regie: Audrey Bolder Tekst: Renée Coralie van Beek & Annelies van Wijk

Muziek: Mathijs de Valk Licht: Grischa Runge Productie & decor: Roos Rietveld Zakelijke leiding: Jonnie Paling

Foto: Floyd Koster

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
zaterdag 21 oktober

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 19,50

Geannuleerd