Home Programma Toneelgroep Maastricht

Kruimels

Toneelgroep Maastricht

Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in hun pijnlijke verleden. Tijdens een dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen ontvouwt zich een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

In Kruimels krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. Kruimels is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
zaterdag 4 november

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 26,00

Koop tickets