Home Programma Stephan Graf von Bothmer

Laurel & Hardy: The silent movie project

Stephan Graf von Bothmer

Een unieke theater- en bioscoopervaring, waarbij we teruggaan in de tijd van de stomme film.

De clou van de scènes zie je al van verre aankomen, maar door de perfecte timing van Stan Laurel en de briljante mimiek van Oliver Hardy, is een lach simpelweg niet te onderdrukken. Voeg daar de live begeleiding van componist Stephan Graf von Bothmer aan toe en deze bijzondere filmavond is compleet. 

Laurel & Hardy: The Silent Movie project, is de unieke theater- en bioscoopervaring waarbij we teruggaan in de tijd van de stomme film. De clou van de scènes zie je van verre aankomen, maar door de perfecte timing van Stan Laurel, de briljante mimiek van Oliver Hardy en die aanstekelijke lach van je buurman, is deze van jezelf niet meer te onderdrukken. Vergeet ook niet de bijbehorende muziek van componist Stephan Graf v. Bothmer die met zijn spel, vanachter zijn vleugel of orgel, de zaalsfeer perfect in balans met de film weet te brengen.

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op hun hoogtepunt. Het moment dat de filmindustrie start met de eerste commerciele geluidsfilms. Met een grote lach komen “De Dikke en De Dunne” in halsbrekende situaties terecht en overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. Auto’s en huizen, het statussymbool van de American Dream, weten zij vakkundig met hun onhandigheid in chaos om te toveren. The Silent Movie project: Stan & Ollie, is een pianoconcert dat een selectie bevat van hun beste stomme films. Pianist en organist Stephan Graf v. Bothmer heeft inmiddels meer dan 1.000 films begeleid, waaronder ook klassiekers als Metropolis, Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton.

Informatie

Genre:
Specials

Datum:
donderdag 11 april

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,50

Koop tickets