Home Programma Theater Bellevue & Theater Oostpool

Lieve vrienden, familie, genodigden

Theater Bellevue & Theater Oostpool

Over een nacht waarin een beste vriend helpt een begrafenis speech te schrijven.

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven. Een verhaal over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol.

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven.

Een verschrikkelijk dierbare nacht            

Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss eens door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare

Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

Theater Bellevue vormt al 120 jaar in het hart van de Amsterdam een plek waar reuring is. In drie zalen, vanaf het middaguur tot in de nacht, worden hier verhalen geschreven, opgevoerd en verteld. Als huis van taal vormt Bellevue een safe & brave space waar deze verhalen mensen verbinden.

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

Foto’s: Benning & Gladkova, Zazie Stevens

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
vrijdag 3 november

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 24,50

Geannuleerd