Home Programma Musica Extrema

Musica Extrema

Mattheus Passie

In een Nederlandse hertaling van Jan Rot

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Noraly Beyer vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist.

Theatermaker Jan Rot, die op 22 april 2022 is overleden, maakte de Nederlandse hertaling van dit meesterwerk. Op indrukwekkende wijze wordt het verhaal van de evangelist verteld.

Zangeres Alfrun Schmid en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Castwissel
Alfrun is klassiek zangeres met een grote liefde voor Hedendaagse muziek. Ze is artistiek leider en zangeres in Scordatura Ensemble, gespecialiseerd in microtonale en spectrale muziek. Met hun project ‘Tonality Flux’ reisde Scordatura recent naar Tallinn, Riga, Berlijn, Toulouse en de Verenigde Staten. In juli gaat ze ‘Isabella’ vertolken in het gelijknamige avondvullende werk van componiste Kate Moore, o.a. in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Alfrun is van Duitse afkomst, maar ze wordt juist blij van ‘de Matthäus’ in de Nederlandse vertaling en met deze club musici. 

Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds  haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Muzikale begeleiding door Musica Extrema:
Tanya Schaap – Viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – Sopraan saxofoon
Carlos Matos – Piano
Hans van der Maas – Accordeon
Vasilis Stefanopoulos – Contrabas

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
zondag 9 april

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 27,50

Koop tickets