Home Programma RICHARD III 10+

RICHARD III 10+

De grootste slechterik allertijden

Een hypersnelle en hylarische bewerking van het beroemde theaterstuk van Shakespeare voor iedereen van 10 tot 100 jaar.

Stel je voor dat de beste schrijver die ooit heeft geleefd een toneelstuk over jou schrijft???? Dat is toch fantastisch! Het overkomt koning Richard III. Shakespeare maakt met zijn toneelstuk van Richard de grootste slechterik allertijden, wereldberoemd om zijn slechte daden! Alleen is Richard zelf daar niet zo blij mee, want hij was toch ook best aardig? Het wordt tijd dat hij de schrijver opzoekt: dit moet worden rechtgezet. Maar kan dat zomaar? In het theater kan alles.

De beroemdste schrijver óóit schreef een stuk over jou! Leuk hoor, alleen ben je het absoluut niet eens met de inhoud. Dat overkomt Richard III. Hij kan er maar niet over uit hoe hij wordt neergezet in het befaamde toneelstuk van Shakespeare.

“Dit is belachelijk! Kijk nou wat hier staat: ‘Richard III was de grootste slechterik aller tijden.’ Mijn moeder draait zich om in haar graf. Als dat waar was dan zou ze me toch niet haar hele leven lang ‘haar snoesje’ hebben genoemd? Nepnieuws, dat is het! Waar is die vent, die zogenaamde grootste schríjver aller tijden, die, die Shakespeare. Hij mag dit eens even lekker komen uitleggen!”

In deze snelle bewerking van ‘Richard III’ (10+) vol verraad om de kroon in handen te krijgen zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin. Na ‘Romeo & Julia’ is dit de tweede voorstelling van Goedemorgen Theaterproducties die Shakespeare eer aan doet, maar met een frisse blik een jong publiek het verhaal laat ontdekken.

Informatie

Genre:
Jeugd

Datum:
woensdag 26 oktober

Aanvangstijd:
15:00 uur

Tickets:
€ 15,00

Koop tickets