Robert Jan Stips

RJSolo

Maak uw theaterbezoek compleet en kom voorafgaand aan de voorstelling dineren in ons restaurant. Iedere vrijdag is er live muziek in ons restaurant tussen 18.00 tot 20.00 uur.

In 2020 was het voor Robert Jan Stips precies 50 jaar geleden dat hij met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle ‘She Was Naked’ op verrassende wijze acte de présence gaf op het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d’BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en natuurlijk nog immer aktief met NITS.

De belangstelling voor zijn persoon kreeg begin 2019 met de documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ van het ‘Uur van de Wolf’ een enorme boost, terwijl ook het daar uit voortvloeiende SUPERSISTER  PROJEKT 2019 een feestelijk succes werd. Begin 2021 verscheen een rijk geïllustreerde, complete biografie van de progressieve nederpoplegende SUPERSISTER. Ook in de in 2022 uitgezonden docu ‘De laatste snik’ komt Stips ruim aan het woord. 

In ‘RJSolo’ speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die ruim 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke avond zijn ‘RJSolo’ weer opnieuw samen. Zo heeft het publiek ook de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de – inmiddels zo’n 400 – te spelen songs door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond ‘RJSolo’ ook voor hemzelf weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een avond met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog – na 50 jaar – garant staat voor een avond spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbij vliegt.

Uw verzoeknummer naar: verzoekjes@stips.net

één simpele spelregel: Robert Jan moet het ooit ’n keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben.

Fotograaf; Steve Groom

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
vrijdag 2 juni

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,00

Koop tickets