Home Programma Solo Stories – Tharik Janssen

Sonny boy

Solo Stories – Tharik Janssen

Leven met kleine herinneringen

In Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl tot leven. Nu door de ogen van hun zoon, die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen in een wereld waar hij niet altijd welkom was. Welk deel van zijn ouders zit nog in hem? De herinneringen moeten van ver komen.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’

Fotocredits: Annemieke van der Togt

Informatie

Genre:
Toneel

Datum:
donderdag 15 februari

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 26,00

Geannuleerd