Home Programma Van de andere kant

Izaline Calister en Thijs Borsten

Van de andere kant

Een muzikale theatervoorstelling waarin met Nederlandse en Antilliaanse liedjes over het leven wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? 

Izaline en Thijs vertellen op humoristische wijze over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen, waarbij ze traditioneel, maar ook nieuw, eigen, repertoire brengen. 

Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes wordt over het leven verteld vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk? Izaline en Thijs vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen, waarbij ze traditioneel en nieuw eigen repertoire brengen.

Het idee voor deze voorstelling ontstond tijdens de succesvolle beeldende voorstelling Het eiland van mijn vader van de twee theatermakers, waarin de vader van Izaline aan Thijs zijn geliefde eiland liet zien.

Over Het eiland van mijn vader schreef Theaterkrant (de keuze van de criticus): ‘Het eiland van mijn vader is een innemende, intieme, swingende voorstelling, die ondanks zijn uiterlijke vrolijkheid een opmerkelijke diepgang heeft.’

Componist en pianist Thijs Borsten reisde met Izaline Calister naar Curaçao. Het was een ontdekkingsreis in muziek en beeld. Het eiland van mijn vader was een persoonlijk en muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland met een dochter overzee.

Zangeres en componist Izaline Calister heeft een groot publiek op Curaçao, Aruba en Bonaire, en inmiddels ook een alsmaar groeiend publiek in Nederland. Haar liedjes zijn vaak in Papiamentu geschreven. Ze is opgegroeid op Curaçao, maar woont in Nederland, waarmee haar muzikale carrière de taalbarrière doorbreekt.

Fotocredits: Merlijn Doomernik

www.thijsborsten.com

Informatie

Genre:
Muziek

Datum:
vrijdag 24 mei

Aanvangstijd:
20:15 uur

Tickets:
€ 22,50

Geannuleerd